De tweede generatie smartwatches van Venu worden geïntroduceerd door Garmin. De Venu2 en de Venu 2s zijn de nieuwe modellen. De nieuwe smartwatches zijn te verkrijgen in 2 maten. Samen met de smartwatches levert Garmin er 25 sport-apps bij die al op de horloges aanwezig zijn.

Prestatie op formaat

De nieuwe Venu smartwatches zijn er straks in twee uitvoeringen. De Venu 2 heeft een diameter van 45 millimeter en de 2s een diameter van 40 millimeter. Ze beschikken beide over een rvs-behuizing en een supermooi amoled scherm. Er zit optioneel een Always-on-modus op. Het glas van de smartwatches is gemaakt van Corning Gorilla Glass 3. Dat is dus supersterk! Met deze smartwatch kun je gerust zwemmen want volgens Garmin zijn ze tot 50 meter waterdicht.

Apps vooraf geïnstalleerd

Met de handige apps die op de Venu smartwatches zijn geïnstalleerd zijn je sportactiviteiten op een hele mooie manier bij te houden en te registeren. Beide smartwatches kunnen gebruik maken van Garmin’s Connect IQ 4.0. Dit is het nieuwste ontwikkelplatform van Garmin.

Beide horloges hebben een ingebouwde gps, een sleeptracker, een pulsoximetrie meter en een hartslagmeter. Deze apps kunnen een heleboel registeren wat betreft de conditie van jouw lichaam. Natuurlijk zijn er ook nog andere handige apps te downloaden in de Connect IQ Store van Garmin.

Batterijduur in smartwatch modus en actieve modus

Wanneer het horloge in smartwatch modus staat kan de batterij van de Venu 2 ongeveer elf dagen mee gaan. In de smartwatch modus staat de helderheid van het scherm laat en zijn bepaalde onderdelen uitgeschakeld wat zorgt voor een langere levensduur van de batterij. Wanneer je al de apps gewoon aan hebt staan gaat de smartwatch ongeveer 8 uur lang mee. Dat is een heel groot verschil dus! Voor de Venu 2s geld dat hij in smartwatch modus 10 dagen mee gaat en in volledige modus ongeveer 7 uurtjes. Beide horloges hebben een snellaadmodus waardoor ze in ongeveer 10 minuten weer vol zijn. Ze kunnen dan in smartwatch modus ongeveer 1 dag mee gaan.

Vergelijkbare berichten