De zoektocht naar hardloophorloges kan behoorlijk overweldigend zijn. In dit overzicht willen je inzicht geven in de verschillen om tot een horloge te komen die goed bij jouw eisen en budget past.

Verschillende soorten hardloophorloges

Omdat hardlopen zo populair is, is de markt voor hardloophorloges ook gegroeid. Hierdoor zijn er ontzettend veel verschillende soorten horloges op de markt. Allemaal hebben ze hun voor- en nadelen. Ze hebben ook allemaal verschillende functies zoals je net hebt kunnen lezen. Voordat je begint met kiezen is het dus belangrijk om te weten welke functies jij op je hardloophorloge wil. Als je het fijn vindt om naar muziek te luisteren tijdens het hardlopen maar je wil je mobiel niet meenemen dan zijn er ook hardloophorloges waar een muziekspeler is ingebouwd. Dan zoals gezegd zijn er ook hardloophorloges die je de hele tijd kan dragen. Je kan dan ook nog eens kiezen uit een model die eruitziet als een normaal horloge, of je kan gaan voor een sportief model.

Bekende merken

In de wereld van hardloophorloges zijn er verschillende merken te vinden. Een van de meest bekende merken is Garmin. Volgens vele marktonderzoeken is Garmin ook met verre het beste merk. Het nadeel wel van Garmin is dat, omdat het zo populair is, je flink betaalt voor de naam. Een van de modellen die ze hebben is Vivomove style. Dit lijkt op eerste gezicht een gewoon horloge maar je kan op het scherm tikken en hij verandert in een hardloophorloge. Dit horloge heeft alles erop en eraan zitten van gps tot sportprogramma’s. En dan niet alleen hardlopen maar ook voor zwemmen, yoga en kracht. Je ziet dit wel terug in de prijs van dit horloge kost ten minste €299,90. Bij Garmin heb je vaak wel de hartslagmeting via de pols.

Ontzettend veel keuze

Er zijn ontzettend veel keuzes in de wereld van hardloophorloges. De drie die hierboven zijn beschreven zijn nog maar de tip van de sluier. Omdat er dus zoveel verschillende keuzes zijn is er altijd wel eentje die perfect bij jou past. Tegenwoordig kun je hardloop horloges in allerlei verschillende stijlen en kleuren vinden. Zoals al gezegd is het het makkelijkst om even een lijstje te maken van wat jij zoekt in een hardloophorloge. Het is dan makkelijker om goed te filteren op alle verschillende soorten horloges. Wil je graag je hardloop niveau omhoog tillen dan is een hardloophorloge het perfecte middel daarvoor.

Wij hebben geprobeerd een overzicht op te stellen om makkelijk een afweging te kunnen maken tussen de keuzes.

Top line horloges

Garmin Fenix 6Suunto 9 baro Forerunner 935Polar Vantage V2Garmin Fenix 6X Pro
Hardware
Gewicht83g81g50g52g93g
Batterijduur sport in GPS modus* max volgens specificatiesTot 28uTot max 120uTot 36uTot 100uTot 40 uur met solar
TouchscreenNeeJaNeeJaNee
Zonnecel om op te ladenNeeNeeNeeNeeJa
Bluetooth (+)JaJaJaJaJa
WIFINeeJaJaJaJa
Sensors
Barometrische hoogtemeterJaJaJaJaJa
ThermometerJaJaNeeNeeJa
Hartslagmeter polsJaJaJaJaJa
KompasJaJaJaJaJa
Oximeter polsJaNeeNeeNeeJa
Kaarten / visuele navigatieNeeJaNeeJaJa
Opties
Standard sportfuncties als hardlopen en fietsenJaJaJaJaJa
Virtuele partnerJaNeeJaNeeJa
Acteert als activiteitenmonitor (stappenteller enz)JaJaJaJaJa
Lokale muziek opslagNeeNeeNeeNeeJa
Muziek controle via bluetooth (verbonden met mobiel)JaNeeJaJaJa
Garmin Pay / NFC voor betalingJaNeeNeeNeeJa
Bekijk laatste prijs op AmazonBekijk laatste prijs op AmazonBekijk laatste prijs op AmazonBekijk laatste prijs op AmazonBekijk laatste prijs op Amazon
Geen rechten ontleend aan dit overzicht: controleer de officiële specificaties altijd op de site van de leverancier voorafgaand aan de aankoop